Langosi cu varza calita

de xana in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2013 | 18124 vizualizari

 

Pentru langosi m-am inspirat din reteta lui Tabita http://www.bucataras.ro/retete/langosi-cu-branza-sarata-ca-la-mama-43519.html. Cum imi place mult varza calita dar si langosile, trebuia sa le combin pe amandoua, mai ales ca am gasit la Lidl varza acra, aproape la fel ca cea murata de acasa. Au fost delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Pentru langosi:
  • cca 200 gr faina
  • 130 ml apa
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura rasa de zahar
  • ulei pentru uns si prajit
  • Pentru umplutura:
  • 150-200 gr varza murata
  • 1 ceapa mica
  • 2 feliute de slanina afumata
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu varza calita:

Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga zaharul, faina si sarea. Se amesteca bine si se da deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp se framanta 15 minute(eu am framantat 10 minute, folosind mixerul cu spirala). Punem aluatul framantat intr-un bol uns cu ulei si il lasam la cald pentru jumatate de ora.

Intre timp se face umplutura: Varza murata se taie marunt si se stoarce bine, iar ceapa se taie cubulete mici. Feliutele de slanina si ceapa se pun la calit intr-o tigaie cu uleiul de masline, iar cand ceapa s-a inmuiat, scoatem slanina(eu am folosit-o doar ca sa dea putin gust) si adaugam varza si un pahar cu apa. Lasam pe foc pana scade apa si varza e gata(mie mi-a luat 25-30 de minute).

Cand aluatul si-a dublat volumul, ungem masa de lucru cu ulei, apoi mainile si impartim aluatul in 4 bucati egale pe care le intindem usor, le umplem cu varza calita si le impachetam.

Se prajesc in ulei fierbinte(punem in tigaie ulei cam cat doua degete), apoi se scot pe un prosop de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei.

TIPS-URI

1

La impachetare se poate folosi putin apa ca marginile sa se prinda mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu taietei si kaizer